top of page
20221214_103225780_iOS.heic

Airco's

De beste manier om een ruimte af te koelen.  

Al de airco’s die wij installeren zijn lucht-lucht warmtepompen. Dat wil zeggen dat je met deze toestellen naast koelen ook kan verwarmen. 

Iets wat weinig mensen weten, maar toch een belangerijk pluspunt is voor een lucht-lucht warmtepomp, is dat het dezelfde of zelfs een betere efficientie heeft dan een lucht-water warmtepomp. Zeker bij renovaties. Dit doordat de temperatuur die door de radiatoren gaat vaak meer als 50°C moet zijn in het geval van een lucht-water warmtepomp. Bij een lucht-lucht warmtepomp is de temperatuur die uit het toestel komt vaak maar zo een 30 graden, en dus zuiniger.

Wanneer de airco voor een groot deel gebruikt gaat worden voor te verwarmen, raden we steeds een hoog efficiënte airco aan. De extra kost van dit toestel is snel terugverdiend met de lagere gebruikskosten. 

Doordat een airco de lucht verwarmt en niet de vloer zoals bij vloerverwarming of een radiator (zoals in een klassiek systeem) kunnen deze er voor zorgen dat de temperatuur in een ruimte zeer snel stijgt. Ideaal dus voor een ruimte die niet continue doorheen de dag gebruikt wordt.

Voor airco’s werken we samen met Japanse Fujitsu. Waar we bij warmtepompen en gasketels voorstander zijn van Viessmann, is dit niet zo bij de airco’s.

De airco’s van zowel Viessmann, maar ook Vaillant, Buderus, Bosch en dergelijke worden in China door Gree gebouwd. Deze halen niet de efficiënties en kwaliteit die de Japanse merken wel halen.

Voordelen Airco

+ Beste systeem voor het koelen van een ruimte. 

 

+ Goedkoopste type warmtepomp. Ideaal voor bij te verwarmen. 

 

+ Weinig ingrijpende werken.  

+ Goede efficientie. 

Nadelen Airco

- De warmte wordt verdeeld via de lucht en niet via radiatoren of vloerverwarming. Hierdoor is de ruimte snel warm, maar niet al hetgene dat er in staat. De muren, vloer, tafels,…etc zullen koud aanvoelen indien de airco nog niet lang opstaat. 

 

- Zorgt voor droge lucht. 

 

- Geluid binnen. Wanneer een airco aanstaat, maakt deze een licht zoemend geluid. Wanneer deze op een slaapkamer zou komen te staan raden we een type aan dat een zeer laag geluid produceert.  

 

bottom of page