top of page
Produktfamilie Vitoair_Vitovent_HG.jpg

Ventillatiesystemen

Er zijn 2 type ventillatiesystemen waaruit men kan kiezen.

 

-Type C systeem: De lucht wordt uit de natte ruimtes (keuken, badkamer, berging, etc) onttrokken en wordt naar buiten geblazen. Hiernaast bent u verplicht om roosters te voorzien in uw ramen of muren zodat er nieuwe lucht in uw huis kan aangezogen worden. Dit systeem is goedkoper in aanschaf, maar u mag de meerprijs van de roosters in uw ramen en het hoger verbruik voor verwarming niet vergeten. In het algemeen raden we mensen aan om voor het D-Systeem te kiezen.

-Type D systeem: De lucht wordt afgezogen in de natte ruimtes (keuken, badkamer, berging, etc). Hierna gaat deze lucht door een warmtewisselaar en de warmte wordt terug ingeblazen in de droge ruimtes (slaapkamers, living, etc...) Wij zijn van mening dat dit het betere systeem is. Bovendien scoort u zo ook beter op uw EPB attest.

Voor ventilatiesystemen van het type C kiezen we steeds voor het belgische Duco.

Voor ventilatiesystemen van het type D kiezen we bij kleinere huizen en appartementen voor de Viessmann Vitoair FS. Deze is uitzonderlijk compact en kan bediend worden via dezelfde ViCare app waar u uw gasketel of warmtepomp van Viessmann mee bediend. Hiernaast kunnen wij, indien u dit wenst, het systeem van op afstand in het oog houden. Zo worden wij automatisch gewaarschuwd in het geval van een panne, en kunnen we van op afstand al reeds een diagnose maken van de fout. Heeft u een groter huis, dan kiezen we meestal voor een ventillatiesysteem van het Zwitserse Zehnder.

bottom of page