top of page
Vitocal 060-A_00016.jpg

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is een fantastisch product. Het is een weinig ingrijpende verandering die toch een groot effect heeft op je elektriciteitsfactuur. Met een warmtepompboiler bespaar je tot 75% op je elektriciteitsfactuur voor warm water in vergelijking met een elektrische boiler. Een ideale eerste stap naar de vergroening van je huis. Hiernaast zijn er, afhankelijk van je situatie, subsidies van 900 of zelfs 1080 euro op de toestellen. Naast een ecologische keuze is het dus ook financieel een goede investering. Meer info over subsidies vind je hier.

Indien je zonnepanelen hebt zorgt dit er ook voor dat je eigenverbruik een heel stuk steigt. Zo kan je instellen dat de boiler enkel werkt overdag.

In ingewikkeldere installaties is het zelfs mogelijk om je warmtepomp zo aan te sturen dat deze opspringt wanneer er een overschot aan stroom is van de zonnepanelen en je zo je boiler als energiebuffer gebruikt.

 

Voor warmtepompboilers raden wij meestal de Viessmann Vitocal-060 aan. Deze kreeg van testaankoop het label “beste keus”. Wilt u de beste warmtepompboiler op de markt, dan plaatsen we Ariston Thermo Nuos plus. Hiernaast installeren we op aanvraag ook warmtepompboilers van Vaillant, Atlantic, Panasonic en Auer.  

Wij zijn Rescert gecertificieerd. Een verplichting indien u aanspraak wil maken  op een subsidie van de overheid.

bottom of page